11 dubna 2017

Konopí jako lék proti menstruačním bolestem




Konopí se pomalu ale jistě z perzekuované rostliny stává předmětem zájmu vědců, politiků, byznysmenů i obyčejných lidí. Jeho léčivé účinky zkoumají vědci po celém světě. Přesto má tato rostlina stále ještě mnoho odpůrců.




Pokud se také neřádíte mezi příznivce marihuany, možná vás následující informace přesvědčí o opaku. Konopí jako přírodní látka může, alespoň podle některých vědců, v mnoha případech nahradit léčiva, která naše tělo poškozují mnohem více.


Konopné vaginální čípky – revoluce ve farmacii





S převratným nápadem přišla v létě 2016 americká společnost Fiore Relief Co., která uvedla na trh v USA konopné vaginální čípky proti menstruačním bolestem. Jedná se o čistě přírodní přípravek, obsahující kromě konopí ještě kakaové máslo. Konopné čípky by mohly nahradit doposud nejčastěji užívaný Ibuprofen a další léčiva, tlumící bolest.



Princip fungování čípků z konopí je vcelku jednoduchý. Po aplikaci začnou působit hlavní účinné látky – tetrahydrocannabinol (THC) a cannabidiol (CBD). Zatímco THC působí aktivně proti bolesti, CBD napomáhá k uvolnění svalstva. Geniální kombinace obou pak přináší ženám kýženou úlevu.


Výsledky a výhledy do budoucna



Konopné čípky jsou zatím v USA ve zkušební fázi a jako takové jsou nabízeny především pacientkám, které mají o alternativní léčivo zájem. Prvotní výsledky jsou pozitivní. Konopné vaginální čípky působí také proti křečím a zánětům s mírným průběhem.



Kladné ohlasy a uspokojivé výsledky u zkušebních pacientů slibují do budoucna další rozvoj konopné farmacie. A to nejen v USA, ale i v dalších vyspělých zemích světa. Potenciál, který v sobě rostlina marihuany ukrývá je totiž zřejmě mnohem větší, než jsme si mysleli.

Žádné komentáře:

Okomentovat