15 června 2015

Perfektní tip na osvěžující super-zdravý letní nápoj pro všechny



Léto je pomalu, ale jistě tady a spolu s ním přicházejí horké týdny a dny, během kterých se někdy zdá vedro až nesnesitelné. Proto právě v létě přicházejí na řadu všemožné osvěžující nápoje. Dnes vám přináším zajímavý tip - recept na výrobu jednoduchého, rychlého, osvěžujícího a hlavně zdravého nápoje. Příprava zabere pár minutek a účinky jsou okamžité.

Mezi obecně nejoblíbenější letní nápoje patří, bohužel, paradoxně právě ty nejméně zdravé. Za všechny jmenujme různé slazené limonády, coly a kofoly, nebo neředěné džusy plné rychlých cukrů. I když naše tělo i v létě energii doplňovat potřebuje, tekutiny by neměly být primárním zdrojem. Naprosto nejlepší nápoj ze všech je prostě čistá voda z kohoutku.

Jednoduchý letní nápoj - osvěžující, zdravý nápoj, který vám pomůže přežít parné měsíce


V našich končinách tedy odbornící doporučují pít zejména holou, obyčejnou, nebo chcete-li čistou kohoutkovou vodu. Až na výjimky je v naší republice pitná voda opravdu naprosto čistá, zdravotně nezávadná a ve valné většině i bez zápachu.

Čas od času ale není k zahození, napít se pořádně osvěžujícího nápoje. S chutí a zvesela přijmout v lahodné tekutině taky nějakou tu energii a přitom nemít výčitky svědomí. Co s tím? Máte pravdu, Coca-Cola, přes všechny své zajímavé klady, není tím pravým ořechovým.

Osvěžující a zdravý letní nápoj

My si totiž uděláme jakousi super-zdravou variantu klasické citronády. Citrón je klíčovou složkou a hned si vysvětlíme proč. Vycházíme z učení staré čínské medicíny. Podle čínské medicíny se totiž citrón v lidském těle projevuje (mimo jiné) tím, že ochlazuje organismus. Právě proto lidé z Asie nikdy nepochopí, proč u nás pijeme na nachlazení čaj s citrónem - podle jejich medicíny je totiž takové jednání naprosto kontraproduktivní.

Recept na zdravý letní nápoj - ingredience, výroba, užití, vedlejší účinky


Pokud jste si přečetli text výše, pak nemůžete mít o základních surovinách na výrobu super letního nápoje naprosto žádné pochybnosti. Určitě totiž budeme potřebovat pitnou vodu a jeden citrón normální velikosti. K těmto je třeba si nachystat ještě lžičku včelího medu a máme to všechno.




Včelí med
Další postup už zřejmě tušíte. Nejedná se vůbec o nic složitého. Citrón rozřízneme na dvě půlky, které obě důkladně vymačkáme do větší sklenice s čerstvou vodou. Pak už zbývá jenom přidat jednu čajovou lžičku medu a tuto speciální sladkou hmotu ve sklenici opravdu poctivě a důkladně rozmíchat tak, aby voda, citron i med utvořili jednolitou složku.

Med nám nápoj osladí a navíc dodá našemu tělu dostatek "zdravé" energie, kterou v rozumné míře doplňovat potřebujeme naprosto všichni. O tom, jaký přínos pro lidský organismus v létě má citrón, jsme psali pár řádků výše. A o přínosu čisté pitné vody diskusi snad vést nemusíme.

Mohlo by se zdát, že takovou citronádu můžeme pít každý od rána do večera. Chyba - v létě by měl zdravý dospělý člověk vypít denně dvě sklenice této speciální limonády bez jakýchkoliv problémů, v zimě je pak rozumné omezit se pouze na jednu sklenici denně.

"Výroba" jedné sklenice tohoto čarovného, ochlazujícího pití vám nemůže zabrat víc než 5 minut. To znamená, že zkusit si to může opravdu každý, i ti, kteří jsou opravdu hodně vytížení. Takže žádné výmluvy a hurá do obchodu pro med a pro síťovku citrónů.

1 komentář: