04 září 2014

Jsou účinky liposukce trvalé?

Liposukce, tedy odstraňování podkožního tuku, je spolu s úpravou poprsí a face-liftem jednou z nejčastějších procedur kosmetické chirurgie. A oblíbená otázka pacientů zní - Jsou účinky trvalé? Odpověď není jednoduchá a hodně záleží na tom, co si vlastně od této procedury slibujete, jaký je váš celkový zdravotní stav, váha, životní styl a podobně.

Liposukce je chirurgická procedura, během které je pacientovi odstraňován podkožní tuk. Metod je hned několik - ultrazvuk, laser, manuální odstranění a nebo takzvaná tumescentní liposukce, kdy jsou buňky odplaveny pomocí speciální tekutiny.


A jak je to tedy s účinky? Popravdě, trvalost výsledků zaručit opravdu nelze. Ačkoliv během procedury dojde k odstranění tukových buněk, nikdy nelze odstranit všechny. Vaše tělo je totiž potřebuje, aby mohlo reagovat na změny vaší váhy. Tedy když budete hubnout, budou se nadále zmenšovat, když budete přibírat, porostou a rozmnoží se.

Liposukce - průběh
Naprosto zásadní je dosáhnout vysněné váhy před procedurou. Liposukce je určena primárně na doformování postavy. Spousta lidí má problémy s ukládáním tuku a přestože žijí zdravě, nemusí být spokojeni se svým vzhledem. Pro ty je liposukce ideální a výsledky tak mohou být trvalé.

Nejrozumnější samozřejmě je důkladně probrat s lékařem nejen své požadavky na zákrok, ale zejména svou představu o výsledku. Nakonec se může stát, že vám doktor poradí úplně jiné procedury, případně vám váš plán rozmluví a ukáže vám jinou cestu.

Liposukci rozhodně nelze brát jako nějaký univerzální prostředek k hubnutí. Bohužel, takhle nefunguje ani lidské tělo, ani kosmetická chirurgie. Ale pokud se rozhodnete hubnout a některé partie se vám prostě zformovat za žádnou cenu nedaří, pak je liposukce určena právě pro vás.


Foto: Cosmetic surgery a Pixabay

Žádné komentáře:

Okomentovat